Зареждане ...
bg | en | ru

Продажба

Парцел

30000.00 BGN

(11.94BGN)
Хасково / с.Сусам
Площ2513 кв.м.
Добавена на12.07.2018
Посещения419
Направи ТОП обява


Калкулатор такси и данъци
Допълнителна информация

2579. ЕКСКЛУЗИВНО ЗА ПРОДАЖБА !!! Селски имот, представляващ УРЕГУЛИРАН ПОЗЕМЛЕН ИМОТ, ведно с ДВУЕТАЖНА МАСИВНА СГРАДА, разположени в село Сусам, общ.Минерални Бани, обл.Хасково.

АТРАКТИВНА ОФЕРТА С ИНВЕСТИЦИОНЕН ПОТЕНЦИАЛ !
Предлагаме на Вашето внимание ЕКСКЛУЗИВНО ЗА ПРОДАЖБА СЕЛСКИ ИМОТ, представляващ УРЕГУЛИРАН ПОЗЕМЛЕН ИМОТ / УПИ /, ведно със застроена вътре в него ДВУЕТАЖНА МАСИВНА СГРАДА НА ГРУБ СТРОЕЖ, ситуирани в село Сусам, общ.Минерални Бани, обл.Хасково.

Имотът е образуван от два съседни самостоятелни урегулирани поземлени имота, разположени в централната част на селото с голямо лице на три асфалтови главни пътни артерии, уредена инфраструктура и улични регулационни граници, със следните характеристики :

площ на терена : 2 513.00 кв.м.
изключително равен и отчасти ограден
Ел. и ВиК комуникации - до границата на имота, с възможност за присъединяване
лице на гавен път, откъм Западната страна на имота: 35.00 метра
лице на път, откъм Южната страна на имота: 78.00 метра
лице на път, откъм Югоизточната страна на имота: 26.00 метра
двуетажна масивна сграда, с РЗП : 120.00 кв.м.
етап на завършеност: "Груб строеж"
Акцент :

Имотът се предлага за продажба и с опция на разделено закупуване, при следните параметри :
Парцел №1 :

площ : 1513.00 кв.м.
друетажна сграда на "Груб строеж", с РЗП: 120.00 кв.м.
продажна цена : 22 700 лева
Парцел №2 :площ : 1000.00 кв.м.
продажна цена : 15 000 лева
Пакетна специална цена за двата имота: 30 000 лева !
Село Сусам се намира в северните склонове на Източните Родопи, на 20 километра западно от град Хасково и близо на два-три километра северно от Хасковските Минерални бани – общинския център.

Tеренът е пресечен с ридове, хълмове, котловини и низини. Климатът е умерено континентален, горещо лято, хладна зима и малки количества валежи. През селото минава река. Надморската височина варира между 200-299 м.

Селището е водоснабдено, електрифицирано и радиофицирано. Улиците са асфалтирани. Основните обществени сгради в селото са кметството, читалището, детската градина, училището, църквата „Св. Анастасий“ и параклисът „Св. Илия“. Читалище „Будилник“ е създадено в далечната 1903 г., към него има женска и мъжка певческа група. Първото училище е посторено през 1896/7, а новото през 1930 г. В момента то не функционира.

Постоянното население е около 500 души.

Лекар и стоматолог има в близкият общиски център Минерални бани, а специализираната медицинска и болнична помощ за населението се осъществява от здравните заведения в гр. Хасково.

Селото се свързва с Хасково, чрез първокласен шосеен път. Международната магистрала Истанбул – София – Белград е връзката с другите населени места в страната и в странство. Единствените коларски пътища са до селата Воден и Бодрово.

Няма данни кога точно е основано селото, но се предполага, че е било към 18 век. Различните източници са съгласни, че името на селото идва от растението сусам, което, заедно с коприната, памука и тютюна, е бил основна продукция на региона около Хасково. Населението е изцяло българско и християнско. В гората близо до селото се намира и църквата „Света Неделя“.

В последните години съседното село Минерални бани се развива като национален балнеологичен курорт с чудесни условия за спа туризъм. В областта на Хасковски минерални бани има 15 хидро-термални извора, на разположение на посетителите на курорта са хотели, къщи за гости, спортно-лечебни и профилактични терени, пътеки за теренно лечение, условия за отдих, разходки и излети в живописните околности на курорта.Селото почита св. Илия с ежегоден събор на Илинден (02 Август) или най-близката до деня събота.Кирил Димитров
обл. Хасково / с.Сусам
0879387573Бързо търсене
Търсене